
Universitatea de Stat din Moldova — gazda Simpozionului științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”
În perioada 31 mai – 4 iunie Universitatea de Stat din Moldova în parteneriat cu Universitatea Sannio din Benevento (Italia), Universitatea din Žilina (Slovacia) și Universitatea Sapienza din Roma (Italia) organizează Simpozionul științifico-practic internațional NATO SPS ATC.G5816 ,,Monitorizarea și Protecția Infrastructurii Critice cu ajutorul Sistemelor fără Pilot”.
La eveniment participă, în format hibrid, peste 100 de reprezentanți din 25 de universități și organizații din Moldova, Italia, Republica Slovacă, SUA, Canada, România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Letonia, Estonia, Suedia, Slovenia, Republica Cehă, Spania, Grecia și Portugalia.
Co-director NATO al evenimentului este prof. Pasquale Daponte, Universitatea din Sannio (Italia), iar co-director de țară este prof. Florentin Paladi, Universitatea de Stat din Moldova.
În cadrul Simpozionului vor fi abordate subiecte privind problemele actuale de monitorizare și protecție a infrastructurii critice printr-o abordare interdisciplinară, cum ar fi anticiparea impactului evenimentelor naturale, a defecțiunilor tehnice și erorilor umane, precum și acte de terorism, crimă sau război.
Pentru mai multe detalii sunteți invitați să accesați site-ul oficial al Simpozionului:
www.ephysimlab.usm.md/spsatcg5816
Programul evenimentului...