EDITURILE DIN SPANIA ÎN SPRIJINUL PROFESORILOR DE LIMBĂ SPANIOLĂ

Postat 24/04/2020 in categoria Noutati

webinars difusionÎn condițiile în care studiile la distanță s-au transformat într-un imperativ al zilei de azi, editurile spaniole SGEL, ANAYA, EDELSA și DIFUSION au venit în sprijinul profesorilor de limbă spaniolă, punându-le la dispoziție numeroase resurse didactice digitale disponibile pe platformele Aula ELEctronica, CampusDifusion etc., precum și prin organizarea mai multor webinare cu tematică actuală și deosebit de utilă pentru toți cei interesați de predarea și studierea limbii spaniole.

În ultimii ani, profesorii de limbă spaniolă din cadrul Departamentului Lingvistică Romanică si Comunicare Interculturală au participat la mai multe formări și stagii profesionale în România și Spania, unde au avut posibilitatea să cunoască cele mai noi metode de predare prin utilizarea tehnologiilor la lecțiile de limbă spaniolă. Astfel, deja de doi ani profesorii folosesc platforma digitală CAMPUS. DIFUSION, iar o parte din orele practice sunt organizate în sala cu calculatoare. Din acest motiv, trecerea la predarea-studierea la distanță nu a prezentat dificultăți pentru studenții de la această specialitate.

Profesorii de limbă spaniolă continuă să inoveze și în condițiile actuale de predare on-line, folosind noile idei pe care le află la cursurile de formare virtuală sau webinare.

Pe parcursul lunilor martie și aprilie, profesorii au finalizat cu succes cursul de Actualizare pentru examinatorii DELE, Nivel A1-A2, oferit de către Institutul Cervantes din Madrid; 27 februarie- 30 martie 2020.

Au asistat la un șir de webinare organizate de editurile Difusión si SGEL din Spania:

  • Cómo planificar un curso de español para fines específicos (E/FE) del turismo, 25 februarie 2020, SGEL.
  • Campus Difusión: tu herramienta para cursos en línea, 18 martie 2020, Difusión.
  • Enseñar a distancia: una oportunidad para la transformación, 18 martie 2020, Difusión.
  • Emociones, confinamiento y ¿además clases?, 15 aprilie 2020, Difusión.
  • Sácale partido a los HOY EN CLASE: textos mapeados y locutados, 16 aprilie 2020, Difusión.

De asemenea, în acestă perioadă continuă cursul on-line de pregătire pentru examenul DELE (nivel B2) la care sunt înscriși candidați din republică și care este oferit de către lectoratul spaniol al Agenției Spaniole de Cooperare și Dezvoltare (AECID). În acest context, dorim să menționăm colaborarea Universității de Stat din Moldova cu Institutul Cervantes din București și semnarea Conventiei de recunoaștere a centrului de examinare pentru diplomele de spaniolă ca limba străină  (DELE) din 10 octombrie 2019.

webinar Difusion

Evaluare Campus Difusion

Angela Roșca, dr., conf.

Responsabil Centru de Examinare DELE

Departamentul Lingvistică Romanică și Comunicare Interculturală

Facultatea de Litere