Universitatea de Stat din Moldova oferă asistență psihologică în perioada pandemiei Covid-19

Postat 11/04/2020 in categoria Anunturi

pick

În perioadele de criză, precum pandemia Covid-19, când ne confruntam cu un pericol care ne amenință sănătatea și siguranța, când ni se întrerupe rutina zilnică și se creează haos și incertitudine, creierul uman dă reacții mai mult sau mai puțin neașteptate: frică de îmbolnăvire, frică excesivă pentru persoanele dragi (părinți, copii, partener etc), frică de viitor, ceea ce duce inevitabil la o anumită epuizare a resurselor psihice. Unele dintre reacții sunt firești, altele, însă, aduse la un nivel peste pragul de rezistență, pot produce consecințe ce afectează grav starea de bine a persoanei. Izolarea socială, nesiguranța și scenariile negative privind evoluția situației, ne pun la grea încercare pe fiecare dintre noi, sporind stările de neliniște și stres.

În această perioadă, când contribuția fiecăruia dintre noi este importantă, specialiști din cadrul Universității de Stat din Moldova vin să-i susțină pe cei care se află în situații de dificultate, oferind consiliere psihologică gratuită. Astfel, o echipă de psihologi din cadrul Departamentului Psihologie al Universității de Stat din Moldova vine în sprijinul studenților, cadrelor didactice, absolvenților de liceu, părinților, dar și al altor membri ai comunității, oferind consultații psihologice on-line gratuite. Suntem alături de voi, chiar dacă ne aflăm la distanță. Pentru orice situații în care simțiți nevoia unui ajutor profesionist, puteți apela cu multă încredere la oricare dintre formele on-line disponibile: e-mail, Facebook, Viber, WhatsApp:

  1. Inga Rusu, 068220021, russu_inga@yahoo.com
  2. Zinaida Bolea, 069606838, zbolea@yahoo.com
  3. Angela Potâng, 069015319, potangangela04@gmail.com
  4. Ana Tarnovschi, 068807175, tarnovschi@yahoo.com
  5. Svetlana Tolstaia, 069353427, tolstaiasv@gmail.com.

Echipa este formată din cadre didactice ale universității, profesioniști cu o înaltă calificare și experiență în domeniu. În această perioadă, oferim consiliere psihologică gratuită persoanelor care se confruntă cu stări anxioase, stări depresive, atac de panică, singurătate, dificultăți de comunicare, stare psihică sau fizică gravă a unui membru al familiei ș.a. Punem la dispoziția societății acest serviciu gratuit având în vedere că echilibrul psiho-emoțional este absolut necesar în confruntarea cu avalanșa de emoții negative și temeri generate de pandemie și că printr-un efort comun de solidaritate și întelegere vom depăși această perioada dificilă.

Departamentul Psihologie, USM.